ChargerLeash: iPhone-kabel met alarm wordt minder snel vergeten

De ChargerLeash is een iPhone-laadkabel met een ingebouwd alarmsysteem, dat je herinnert om de kabel met je mee te nemen.

ChargerLeashDe ChargerLeash is een iPhone-oplaadkabel met in het midden een klein plastic blokje. Laad hiermee de iPhone op, en er zal een groen lampje branden om aan te geven dat de kabel in gebruik is. Zodra je de kabel weer lostrekt zal het lampje rood worden en gaat er een alarmgeluid af. De makers denken dat dit alarm je helpt te herinneren om de ChargerLeash in je tas te stoppen als je de deur uitgaat. De kabel verkleint op deze manier de kans dat je zonder iPhone-lader zit.

Het alarm van de ChargerLeash zal alleen afgaan zodra de verbinding is verbroken. De iPhone-kabel maakt niet gebruik van draadloze signalen om te detecteren dat je een bepaalde afstand van de kabel bent verwijderd, zoals wel het geval is bij onder andere cases en sleutelhangers zoals de Halo. Het is daarom ook nog maar de vraag wat voor effect de ChargerLeash op lange termijn zal hebben. Wij trekken vaak genoeg de oplaadkabel los op een moment dat we de kabel niet mee hoeven te nemen, waarbij het alarm dus tevergeefs zal afgaan.

De ChargerLeash wordt via crowdfundsite Indiegogo aangeboden in meerdere varianten. Vroege vogels kunnen 15 dollar doneren voor een 30-pins-aansluiting, of 25 dollar voor een ChargerLeash met meerdere aansluitingen. De Lightning-variant is het duurst met een prijskaartje van 30 dollar. Wellicht heeft dat de maken met de vereiste certificatie van Lightning-kabels: niet door Apple ondersteunde kabels werken in sommige gevallen vanaf iOS 7 niet meer. De makers zeggen echter niks over plannen om bij Apple de kabels te laten goedkeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2013, 20:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.