Love Potion: Nederlandse dating-app doet het anders dan Tinder

Love Potion is een leuke, gratis Nederlandse dating-app voor iPhone. Je krijgt zeven minuten tijd om te speeddaten... waarbij de foto gaandeweg wordt onthuld!

Love Potion speedaten iPhone-app headerOp basis van één foto iemand afkeuren of goedkeuren. Tinder is er groot mee geworden, want ook al richten ze zich niet rechtstreeks op dating, de app koppelt wel als een tierelier mensen aan elkaar. De nieuwe Nederlandse iPhone-app Love Potion líjkt er in eerste instantie een reactie op, maar is al twee jaar in ontwikkeling en pakt het toch net iets anders aan. Je krijgt zeven minuten de tijd om met iemand te chatten en hoe langer het gesprek duurt, hoe verder het gordijntje opengaat. Je beoordeelt iemand daardoor niet meteen op basis van uiterlijk, maar moet eerst een gesprek voeren voordat je de foto ziet. Tijdens het gesprek vel je het oordeel: ja of nee?

Blind aan date beginnen

Het trucje met de gordijnen die steeds verder openen is niet zomaar een gimmick. Hij past in de hele uitstraling van Love Potion, die buitengewoon mooi is te noemen. De app heeft meteen een vriendelijke uitstraling met zanderig geel als hoofdkleur en zelfs het aanmaken van je profiel is leuk. Dat gebeurt, alsof het al je eerste date is, in een chatsessie. De app vraagt je achtereenvolgens naar je voornaam, leeftijd, locatie en seksuele voorkeur (beide kan ook!), waarna je ten slotte wordt verzocht één tot vier foto’s te uploaden.

Love Potion wie is online Love Potion bericht voor speeddate

Love Potion: zo werkt het

Het hoofdscherm legt uit hoe Love Potion op de iPhone werkt. Je kunt gratis éénmaal per dag speeddaten. Met de startknop begin je aan een speeddate. De applicatie zoekt chatpartners van ongeveer dezelfde leeftijd (plus of min vijf jaar ten opzichte van je eigen leeftijd). Je kan de app daarna afsluiten en krijgt een pushbericht zodra het speeddaten kan beginnen. Je krijgt een lijst te zien van een aantal beschikbare gesprekspartners en kiest er eentje uit. De dagelijkse speeddate is gratis. Als je daarna nog een extra speeddate wilt doen, kost dat 10 potion drops. Daar zit het verdienmodel van de app in: je begint met 100 drops en kan bijverdienen door de app te delen op sociale netwerken. Daarna koop je er 100 druppels bij voor 2,69 euro (goedkoopste optie). Maar het is niet zo dat de Love Potion-app alleen maar geld kost. Elke dag mag je één keer gratis daten en elke vrijdag heb je zonder verdere kosten wat langer de tijd om met elkaar kennis te maken. Je kunt de app prima gebruiken zonder in-app aankopen te doen. De extra potions zijn alleen nodig voor de fanatieke gebruikers die tussentijds meer dates willen doen.

Te vrouwelijk?

Love Potion app-icoon iPhoneLove Potion mag dan uitkomen nu Tinder heeft aangetoond hoe mainstream een dating-app kan zijn en daarom een reactie op Tinder lijken, het ís er geen directe reactie op. Melvin Mughal, bekend van de app Shopreme, werkte twee jaar aan de applicatie. Dat verklaart misschien ook waarom het app-icoon niet heel erg iOS 7 aanvoelt – al is hij wel fraai afgewerkt. Bij het kopen van de love potions is de aandacht nadrukkelijk op vrouwen gericht. Niet alleen zien de flesjes eruit als parfumflesjes die je bij een boetiek koopt, ze dragen ook namen als ‘Biltmore Kiss’ en ‘Tesoro Romano’, geschreven in sierlijke letters en voorzien van roze prijskaartjes. Als je een flesje koopt, wordt deze feestelijk ingepakt in een luxe tas. Het is te hopen dat het mannen niet afschrikt.

Hamvraag

Uiteindelijk valt of staat een dating-app natuurlijk met het gebruikersbestand. Tinder werd in een mum van tijd groot, maar dat succes is niet elke applicatie gegeven. Love Potion ziet er leuk uit, het gratis onbeperkt verder chatten nadat je ja hebt gezegd is fijn en ook het idee om elke vrijdag gekoppeld te worden, is leuk. Maar er is één hamvraag waar we nu onmogelijk antwoord op kunnen geven. Wil je met iemand kennismaken voordat je diegene hebt gezien?

Love Potion is nog in ontwikkeling voor Android. Voorlopig beperkt de doelgroep zich dus tot iPhone-gebruikers.

Downloaden: Love Potion (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Love Potion hoofdpagina iPhone Love Potion iPhone-app kast

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2013, 14:11
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen daten, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.