iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp
Caliber

Caliber: zakelijk chatten met LinkedIn-contacten

Met Caliber kun je instant messages uitwisselen met je LinkedIn-contacten of je zakelijke netwerk verder uitbreiden.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

CaliberWie fanatiek LinkedIn gebruikt, zal het over één ding eens zijn: de berichtenfunctie van de zakelijke netwerkdienst is frustrerend en onpraktisch. Dat vonden de ontwikkelaars achter Caliber ook. Met deze app voeg je instant messaging aan LinkedIn toe en kun je jouw zakelijke netwerk verder uitbreiden.

De originele Caliber-app staat al een tijdje in de App Store. Misschien kun je ‘m nog wel herinneren als een Tinder-voor-zakelijke-contacten. Een grappig idee, maar in de realiteit niet al te bruikbaar. Daar kwamen de ontwikkelaars ook achter, waarna ze zich afvroegen wat dan wél handig zou zijn. Caliber 2.0 is het resultaat van deze nieuwe koers: de app dient als instant messenger voor je bestaande contacten én als manier om nieuwe contacten te ontmoeten.

caliber-iphoneLees meer over zakelijke apps en diensten in onze rubriek iCulture Biz.

Op basis van je interesses maakt Caliber een profiel en zoekt contacten in je uitgebreide netwerk die hierop aansluiten. Je kunt vanuit de app een verzoek versturen; gebruikt iemand Caliber niet, dan ziet hij of zij een link in zijn LinkedIn-berichten met een koppeling om de app te installeren. Andersom attendeert Caliber je op mensen die je willen toevoegen; reageer je hier twee weken niet op, dan verdwijnen de vriendschapsverzoeken automatisch uit je inbox.

Omdat LinkedIn werkt aan een nieuwe striktere API die negatieve gevolgen kan hebben voor de werking van Caliber werken de ontwikkelaars inmiddels aan een nieuwe versie van de app die ook met andere diensten werkt. Zo zijn ze van plan gebruik te maken van Twitter, Angel.list en Dribbble. Ook wordt de functionaliteit van de app de komende tijd nog fors uitgebreid. Op dit moment kun je alleen tekstberichten versturen, maar foto en video alsmede het eenvoudig inplannen van meetings staan op de to-do-lijst.

Caliber downloaden

Caliber is alleen geoptimaliseerd voor de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2015, 10:14
Categorie Apps
Onderwerpen iculture biz, instant messaging, linkedin
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.