Taxi Amsterdam

Taxibedrijven gaan samen taxi-app AppAcab uitbrengen

Taxibedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag gaan samen AppAcab uitbrengen - een app die niets te maken zou hebben met Uber.

Taxi AmsterdamTaxicentrales in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht gaan samen de nieuwe app AppAcab uitbrengen. Vanaf 1 mei zal het met deze app mogelijk zijn om een taxi te bestellen, waarbij iedere rit door gebruikers kan worden beoordeeld.

AppAcab is een samenwerking van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA), de Utrechtse Taxi Centrale (UTC), de Haagse Taxi Mobilofoon Centrale (HTMC) en de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC). Hoewel de functionaliteit van de gezamenlijke taxi-app doet denken aan die van Uber, zegt RTC-directeur Sjaak de Winter dat Uber niks met het nieuwe initiatief te maken heeft:

"We zijn ruim twee jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van de app. Toen was UberPop in Nederland nog niet actief."

Het afgelopen jaar lagen taxibedrijven over de hele wereld overhoop met Uber. Het bedrijf zou concurreren met de gevestigde orde zonder vergunningen. De particulierendienst UberPop werd in Nederland verboden en eerder deze maand was er een inval bij het Amsterdamse kantoor van Uber.

AppAcab is de tweede taxi-app in relatief korte tijd die in de Nederlandse App Store wordt geïntroduceerd. Eind 2014 bracht TCA ook de app eCab uit, die de concurrentie met Uber leek aan te gaan. Deze app werkt echter alleen bij TCA-taxi’s in Amsterdam. AppAcab dekt nagenoeg de hele Randstad.

Openingsfoto: Chris Sobczak (CC)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2015, 16:14
Categorie Apps
Onderwerpen taxi, uber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.