Buoy iPhone auto alarm

Buoy: autoalarm gaat af als je iPhone achter stuur gebruikt

De Buoy is een dock voor in de auto, die alarmeert als je de iPhone verwijdert. Dit dwingt je de iPhone niet achter het stuur te pakken.

Hoewel Apple de ene na de andere handsfree optie voor de iPhone ontwikkelt, worden automobilisten op geen manier tegengehouden om hun iPhone er alsnog bij te pakken. Dat hoopt de Buoy op Kickstarter te veranderen. Staat de iPhone niet in deze dock terwijl je wil wegrijden, dan zal er een alarmgeluid afgaan – vergelijkbaar met bijvoorbeeld een alarm als je gordel niet vastzit.

De Buoy bevindt zich nog in een vroege ontwikkelfase, waardoor de eerste beelden ervan ook nog niet heel indrukwekkend zijn. Het betreft een vroeg prototype. Een speciale sensor houdt constant in de gaten of je iPhone in de houder staat terwijl de auto aanstaat. Hoe langer de iPhone uit de dock mist, hoe harder dit geluid door je auto schelt.

Buoy iPhone auto alarm

Waarschijnlijk werkt de Buoy vooral als je zonder nadenken je iPhone in de auto erbij wil pakken. Het accessoire zal de meest onverantwoordelijke autobestuurders niet in de weg zitten. Wil je ondanks de veiligheidsrisico’s toch lekker je iPhone achter het stuur bedienen? Dan kun je immers de kabels uit de Buoy trekken om het alarm te deactiveren. Dit accessoire zou pas echt een effect hebben als hij bijvoorbeeld in autodashboards wordt geïntegreerd.

Vroege vogels krijgen een Buoy toegestuurd bij een donatie van minstens 95 dollar. Daar komt nog eens 15 dollar aan verzendkosten bovenop. Het project moet zijn beoogde streefbedrag inzamelen voor je geld wordt afgeschreven, waarna je ook nog even moet wachten: in april gaan de eerste exemplaren naar donateurs.

Overigens is de iPhone niet nutteloos bij het gebruik van de Buoy. Je kunt hem er wellicht niet bij pakken, maar hebt nog wel gewoon toegang tot handsfree toepassingen. Apple’s nieuwe CarPlay is dus ook gewoon te benutten, mits je auto het ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2014, 15:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, handsfree, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.