O2 verwacht dit jaar 200.000 iPhones te verkopen

O2 verwacht de komende twee maanden 200.000 iPhones te verkopen, maar analisten denken dat die schatting aan de lage kant is. Tegelijk heft O2 de datalimiet op 'onbeperkt dataverkeer' op.

O2In de periode tot kerstmis en nieuwjaar verwacht O2 in het Verenigd Koninkrijk 200.000 iPhones te verkopen. Matthew Key, CEO van O2, zei dit tegen de Financial Times om eraan toe te voegen dat zijn bedrijf “honderdduizenden iPhones” bj Apple heeft ingekocht. Maar volgens sommige analisten is 200.000 nog iets te conservatief. Caronia Milanesi, analist bij Gartner, denkt dat O2 wel tussen de 350.000 en 400.000 iPhones kan verkopen in de eerste twee maanden.

Andere analisten zeggen dat alleen de Motorola RAZR en de Sony Ericsson Cybershot en Walkman-telefoons dezelfde mate van opwinding in het land hebben veroorzaakt. O2 denkt dat de iPhone klanten kan weglokken bij rivalen zoals Vodafone. Dat er een behoorlijk prijsverschil is tussen de Amerikaanse en Britse iPhone, ziet Key niet als een probleem. Hij denkt ook niet dat er snel een prijsverlaging in het Verenigd Koninkrijk zal volgen, zoals eerder met de Amerikaanse iPhone is gedaan.

Verder verwacht Key dat O2 uiteindelijk, in de tweede helft van volgend jaar, een 3G-versie van de iPhone zal krijgen. Tot dan toe zullen kopers het moeten doen met EDGE. Gelukkig is op dat punt ook nog een lichtpuntje te melden: O2 schrapt de beperking in dataverkeer die eerder was opgelegd. De abonnementen met ‘onbeperkt dataverkeer’ bleken volgens de voorwaarden toch een maximum limiet van 200 MB per maand in te houden. Volgens O2 is het gemiddelde dataverbruik van mobiele telefoons slechts 5 megabit per maand (huh? dat zal 5 megabyte moeten zijn), maar het is niet duidelijk of ze daarbij ook de simpele mobieltjes meetellen die alleen bedoeld zijn om te bellen.

In ieder geval: uit feedback van klanten bleek dat zij zich niet lekker voelden met de datalimiet en dat ze in verwarring werden gebracht door aanbiedingen voor iets wat “onbeperkt” werd genoemd, maar waarbij toch limieten werden gehanteerd. Verder hebben mensen moeite om hun dataverkeer in te schatten: ze spreken liever over 2.000 e-mails of 500 webpagina’s, dan over 10 MB dataverkeer.

CEO Matthew Key heeft daarom aangekondigd dat onbeperkt ook daadwerkelijk onbeperkt zal zijn. O2 is daarmee de eerste aanbieder in het Verenigd Koninkrijk. Wie benieuwd is hoe Key aan de iPhone-deal kwam, kan daarover lezen in de Telegraph.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2007, 19:59
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, datalimiet, o2, uk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.