brikk-lux-telefoon-secure

Brikk is een afluisterveilige iPhone 6 voor politici en topmanagers

De Lux iPhone 6 Secure van Brikk is volgens de fabrikant niet af te luisteren. Kies uit een standaard of vergulde iPhone met diamantjes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het Californische bedrijf Brikk heeft een speciale iPhone 6 uitgebracht, die volgens het bedrijf beveiligd is tegen afluisteren. De Lux iPhone 6 Secure werkt met 256-bit versleuteling van het bedrijf Kryptall. Telefoontjes zijn volgens Brikk niet af te luisteren. Handig voor politici, topmensen in het bedrijfsleven en doorsnee burgers die bang zijn dat ze worden afgeluisterd.

brikk-lux-telefoon-secure

Bij deze iPhone krijg je niet de gebruikelijke uitpakervaring, want de fabrikant heeft al de nodige aanpassingen aan de telefoon gedaan voordat ‘ie bij jou thuis wordt bezorgd. Op de iPhone 6 Secure draait aangepaste firmware van Kryptall, plus de nodige software. Telefoontjes worden doorgestuurd via een wereldwijd netwerk van servers, die fysiek verdeeld zijn over 10 landen. Brikk heeft daarbij gekozen voor landen, waarin het aftappen van telefoongesprekken illegaal is. Dat klinkt allemaal heel vertrouwenwekkend, maar toch hebben we zo onze twijfels. Hoeveel vertrouwen moet je hebben in een bedrijf dat vooral gespecialiseerd is in het verkopen van vergulde iPhones met diamanten Apple-logootjes?

brikk-telefoon-doos

En ook al stuurt Brikk alle telefoongesprekken via VoIP door naar servers in andere landen, het dataverkeer zal gedeeltelijk ook door andere landen lopen. En dan de prijs: de standaarduitvoering van de iPhone 6 Secure is 5.000 dollar. Voor dat geld krijg je een ‘normale’ iPhone 6 waarop softwarematige aanpassingen zijn doorgevoerd. Wil je de versie met 24 karaat goud met diamantjes, dan moet je op 10.000 tot 14.000 dollar rekenen. Een soort Blackphone dus, maar dan héél duur. Wil je geld besparen, dan kun je de Brikk Lux iPhone 5s nu met 40% korting krijgen.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2014, 12:31
Categorie iDevices
Onderwerpen beveiliging, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.