deeda-pi.jpg

Deeda Pi Phone, de echte iPhone-killer

De enige echte iPhone-killer is de Deeda Di Phone. De interface lijkt erg op de iPhone, maar schijnt al sinds 2005 te bestaan, dus langer dan de telefoon van Apple.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

deeda-pi.jpgEr zal nog vaak worden gesproken over iPhone-klonen en iPhone-killers, maar de enige telefoon die op dit moment echt aanspraak kan maken op de term iPhone-killer is de Deeda Di Phone. OK, de naam is niet echt gelukkig gekozen, maar de interface ziet er echt goed uit en Deeda schijnt al sinds 2005 in bezit te zijn van patenten.

Grafisch ziet het er mooi uit, er zitten sociale netwerkfuncties in en zelfs een Firefox-browser en een chatprogramma. Het gaat om een open source-platform, dus je kunt het ongestraft gebruiken en aanpassen.

De Deeda Pi heeft een hoge-resolutie touchscreen, die de afstand van je vinger tot het scherm kan detecteren. De nogal hoekige telefoon van zwarte kunststof zal het qua design niet winnen van de iPhone, maar als Deeda daadwerkelijk de interface eerder had gepatenteerd dan Apple, valt er in de rechtszaal nog wel iets te winnen …waarna Deeda met een grote zak geld weer in de vergetelheid terugzakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 23:36
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.