iPhone hardware hack

Breaking: live hardware-unlock iPhone meemaken

Op de weblog van hacker George Hotz is live de hardware-hack van de iPhone te volgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone hardware hackOp het weblog van hacker Geohot (George Hotz) is nu live de beloofde hardware-hack van de iPhone te zien. Ze zijn op het moment van schrijven (16:00, 23-8) gevorderd tot stap 4, waarbij in elke stap nauwkeurig wordt uitgelegd hoe je de hack moet aanpakken. De benodigdheden zijn, zoals we eerder meldden, zeer minimaal: twee koperdraadjes en een soldeerbout. Een multimeter is ook erg handig om in de buurt te houden, zodat je kunt zien of je de draadjes goed hebt aangesloten.

De gebruikte methode lijkt voor een groot deel op de methode die vroeger gebruikt werkt om Siemens-telefoons met de S-Gold2-chipset te unlocken. Deze S-Gold2-chipset heeft een boot-ROM waarmee je niet-gesigneerde code kunt downloaden. Dat stukje code zorgt ervoor dat ze de aangepaste firmware in het flash-geheugen van de iPhone kunnen zetten.

Ongeveer elke twintig minuten wordt er een nieuwe stap onthuld. Zoals gezegd zijn ze nu bij stap 4, dus als je het live mee wilt maken, surf dan nu als een gek naar iphonejtag.blogspot.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:07
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.