Nieuw: Gmail slim instellen met de iPhoneclub Tipsheet

Nieuw op iPhoneclub.nl: handige tipsheets die je kunt uitprinten. In elke tipsheet wordt steeds één aspect van de iPhone uitgelegd, overzichtelijk en to-the-point.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneclub tipsheetWat AT&T kan, kunnen wij ook: papier vullen. Er is wel een verschil: bij ons gaat het om nuttige informatie. iPhoneclub stelt vanaf vandaag handige tipsheets beschikbaar, die je kunt downloaden en uitprinten. Ze bevatten steeds uitleg over één aspect van de iPhone. We beginnen met een willekeurig onderwerp: het instellen van Gmail op de iPhone.


Op het eerste gezicht is dat eenvoudig: de Mail-applicatie op de iPhone bevat al de standaardinstellingen voor Gmail. Maar het kan veel slimmer. De iPhone is namelijk een ideaal apparaat om je e-mail op te lezen: het scherm is groot, de letters zijn scherp en goed leesbaar… perfect! Maar als je terugkomt bij de computer, blijken de berichten die je op de iPhone al had gelezen of weggegooid nog steeds ongelezen aanwezig te zijn. Da’s niet handig, maar gelukkig kun je via een truc zorgen dat de berichten tussen verschillende apparaten worden gesynchroniseerd.

De komende dagen kun je nog meer tipsheets verwachten over willekeurige onderwerpen en van verschillend niveau, bijvoorbeeld handigheden met de aan-/uitknop, weetjes over het kopen, activeren en hacken van de iPhone en het uitschakelen van de spellingscontrole.

Waarom, vraag je je misschien af? De makers van iPhoneclub.nl hebben samen een stuk of twintig boeken op hun naam staan. Toch is het idee van een boek misschien wat achterhaald: zo verkoopt Lonely Planet sinds kort digitale reisgidsen in losse hoofdstukken, vanuit de gedachte dat je toch niet alles nodig hebt wat in zo’n gids staat. Geïnspireerd door dit idee zijn we gaan nadenken om iets soortgelijks voor de iPhone te maken. Waarom lezers opschepen met informatie over het hacken van je iPhone als je dat toch niet van plan bent? Je kunt de tipsheets zelf afdrukken, maar als we over een halfjaar genoeg gemaakt hebben kunnen we ook het bovendeel eraf knippen en de teksten alsnog als papieren boek via printdiensten zoals Lulu.com aanbieden.

En wie zich afvraagt: hoe maak je zoiets? Met Pages uit de nieuwe iWork ’08 natuurlijk!

Update: De download is niet meer beschikbaar.

Voor meer informatie lees je: Gmail instellen op iPhone en iPad.

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 november 2013 om 16:27
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.