‘iPad mini 2 verschijnt misschien eerder dan verwacht’

Apple introduceert de iPad mini 2 wellicht eerder dan verwacht. Volgens RBC Captial Markets-analist Doug Freedman gaat de productie sneller dan normaal.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniApple zou de iPad mini 2 wel eens eerder kunnen introduceren dan verwacht. Dit suggereert RBC Capital Markets-analist Doug Freedman na een bezoek bij Aziatische chipfabrikanten. Apple zou grote stappen maken bij de productie van de nieuwe iPad mini. Volgens de analist zal een aantal nieuwe fabrikanten, waaronder Texas Instruments, ook onderdelen leveren voor de tweede generatie van de iPad mini.

Wanneer Apple dan de tweede generatie iPad mini moet aankondigen, is niet duidelijk. De eerstvolgende gelegenheid lijkt in maart te liggen: afgelopen jaren gebruikte Apple deze maand om nieuwe iPads te introduceren. In juni volgt vaak WWDC, Apple’s ontwikkelaarsconferentie waarop ook vaak nieuwe producten worden aangekondigd. Uiteraard kan Apple ook altijd een evenement opzetten op een totaal ander moment.

Het komt niet vaak voor dat Apple na minder dan een jaar een nieuw product aankondigt, maar we zagen het eerder dit jaar ook al gebeuren: de iPad vierde generatie werd slechts een half jaar na de iPad derde generatie op de markt gebracht.

Wat de iPad mini 2 precies zal behelzen is nog niet duidelijk. Eerdere geruchten wezen enkel op een Retina-scherm. De huidige iPad mini heeft een resolutie van 1024 bij 768, lager dan in de iPad derde generatie en iPad vierde generatie.

Lees meer over de iPad mini 2 in ons dossier iPad mini 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 13:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad mini 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.