Bouw zelf een witte iPhone 4 van onderdelen

Engadget maakte van een zwarte iPhone een wit exemplaar met losse onderdelen uit China. vooral de voorzijde bleek lastig.

white iphoneEr zijn mensen die van losse onderdelen een complete iPhone bouwen en trots zijn als ze dat voor nog geen 200 euro voor elkaar hebben gekregen. Zo’n bouwactie is voor de meeste mensen misschien iets te hoog gegrepen. Wat wel haalbaar is, is het vervangen van de zwarte voor- en achterzijde door een witte. Witte iPhones zijn pas vanaf half juli leverbaar maar wie daar niet op wil wachten, kan met Chinese onderdelen aan de slag. Je hebt er een wit frontje, een witte achterkant en een Retina Display voor nodig. Engadget deed het al en doet verslag van de bevindingen. Ze gebruikten de gids van iFixit om de iPhone 4 uit elkaar te halen.

Helemaal perfect is de zelfmaak-iPhone 4 niet, want een witte homeknop konden ze nog niet op de kop tikken en op de achterkant ontbreekt de afdekking voor de camera en led-flitser. Op de achterkant van de telefoon staat geen uniek nummer, maar wel het algemene modelnummer. De Chinese variant bevat in plaats daarvan de tekst XXXXX.

De achterkant bleek eenvoudig: twee schroeven verwijderen en je kunt de cover wegschuiven. Voor de frontcover moet je echter bijna alle componenten verwijderen. Als je alle schroeven bewaart moet het lukken om alles weer in oorspronkelijke staat terug te brengen. Eventueel kun je de orginele onderdelen van de zwarte covers proberen los te maken, maar Engadget’s ervaring is dat die te stevig vast zaten gelijmd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2010, 20:33
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen diy, iPhone 4, klussen, onderdelen, witte iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.