Bluetooth-communicatie tussen twee iPhones gelukt

Ontwikkelaar Ralf Ackermann is erin geslaagd om Bluetooth-communicatie tussen twee iPhones werkend te krijgen, op een manier die volgens de SDK toegestaan zou zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone_bluetoothiPhone-ontwikkelaar Ralf Ackermann is erin geslaagd om een werkende Bluetooth-verbinding te maken tussen twee iPhones. Ackermann ging aan de slag met de al werkende Bluetooth-stack van Matthias Ringwald. Hij maakte twee externe adapters die op de connectorpoort van de iPhone (of iPod touch, zoals op de foto) te klikken zijn en gebruikt nu de Bluetooth-stack zodanig dat het misschien is toegestaan volgens de iPhone SDK.

Het enige probleem waarmee Apple moeite mee zou kunnen hebben, is het gebruik van de connector. De oplossing van Ackermann is handig voor games en applicaties die gegevens uitwisselen. Tot nu toe is dat alleen mogelijk als de twee apparaten op hetzelfde (Wi-Fi-)netwerk zitten. Visitekaartjes uitwisselen en multiplayer games lijken daarbij het meest voor de hand te liggen.

Het doel is om uiteindelijk de ingebouwde Bluetooth-functie van de iPhone te gebruiken, zonder dat er nog externe adapters nodig zijn.

Er zijn nog meer Bluetooth-projecten voor de iPhone gaande. Afgelopen januari werd bijvoorbeeld de eerste bestandstransfer via Bluetooth gemeld.

Meer informatie is te vinden op de blog van Ralf Ackermann.
Via: Ars Technica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorie iDevices
Onderwerp bluetooth

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.