BlackBerry Messenger krijgt geen reclame in privéchats

BlackBerry Messenger gaat binnenkort reclameberichten tonen, maar alleen in kanalen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BBM BlackBerry Messenger sms alternatievenDe apps voor BlackBerry Messenger zullen binnenkort reclame tonen. Dit blijkt uit de betaversie van de app, waar de advertentieberichten nu al zijn verschenen. We bespraken het verdienmodel van BlackBerry Messenger onlangs in een uitgebreid artikel over hoe chat-apps geld verdienen. Toen constateerden we al dat BlackBerry reclame wil introduceren. Volgens BlackBerry zullen de advertenties niet in je chats verschijnen. Ze zullen zich beperken tot de kanalen binnen de app, waar je berichten ontvangt over specifieke onderwerpen. BlackBerry belooft hierbij de privacy van gebruikers te respecteren.

BlackBerry Messenger zal reclame tonen voor andere BBM-kanalen. Bezitters van een BBM-kanaal kunnen aangeven wat voor publiek ze willen trekken, waarna op basis van leeftijd, locatie en interesses advertenties bij anderen verschijnen.

De focus op reclame wijst er op dat BlackBerry niet in gebruikersgegevens wil handelen. Over privacy zegt het bedrijf het volgende:

Terwijl we nieuwe manieren introduceren om BBM Channels-gebruikers te introduceren, blijft het beschermen van onze gebruikersprivacy onze hoogste prioriteit. We weten dat privacy en controle twee van de redenen zijn waarom men dol is op BBM en de app gebruikt. We gebruiken de informatie die je geeft als je voor het eerst een BBM-kanaal opent om je ervaringen te personaliseren. Op geen moment is je informatie te zien voor een andere BBM-kanaalgebruiker, kanaalbezitter of adverteerder.

BlackBerry’s nadruk op privacy is hoopgevend. Eerder constateerden we dat de privacyvoorwaarden van BlackBerry veel voor het bedrijf mogelijk maken:

RIM behoudt zich het recht voor om verzamelde of anonieme informatie te verwerken, verkopen, verhandelen of verhuren. Het gaat daarbij om informatie die niet direct naar jouw persoon kan wijzen. De servers van RIM staan onder andere in de Verenigde Staten, wat betekent dat de Amerikaanse overheid informatie kan inzien.

Kanalen in BlackBerry Messenger staan in een totaal ander deel van de app dan je gewone chats. De reclame zal daarom niet opvallen bij gebruikers die alleen met vrienden chatten. De kanalen zijn wel een ideale plek om te adverteren: bedrijven zijn ook in staat om een kanaal te maken over eigen producten en diensten.

Downloaden: BBM (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:08
Categorie Apple
Onderwerpen blackberry, blackberry messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.