Apple krijgt patent op iPhone met doorlopend scherm

Het Amerikaans patentbureau heeft Apple een patent toegewezen op een iPhone met doorlopend scherm.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple wrap around iphoneHet Amerikaans patentbureau heeft Apple een patent op een bijzondere iPhone toegewezen. In het patent wordt een gebolde iPhone beschreven, waarvan het scherm volledig rondloopt. Aan de zijkant van het iPhone-scherm zijn de volumeknoppen vervangen met virtuele toetsen. Het patent werd in 2011 voor het eerst door Apple aangevraagd, waarna de aanvraag in 2013 openbaar werd gemaakt. Nu is het patent dan toch echt aan Apple toegewezen, aldus Patently Apple.

Het Apple-patent beschrijft een iPhone met een buigzaam AMOLED-scherm en meerdere camera’s. Deze camera’s kunnen gebruikt worden om het gezicht van de gebruiker te herkennen. Op basis hiervan kan het iPhone-scherm veranderen. Het zou hierdoor in theorie niet uitmaken hoe je de iPhone vasthoudt: de camera’s zien waar je gezicht is en zorgen ervoor dat het beginscherm aan die kant verschijnt.

Afbeeldingen in het patent laten zien hoe de gebolde iPhone eruitziet. Omdat de patentaanvraag eerder al is gepubliceerd, zijn er echter ook concepten beschikbaar die de gebolde iPhone naast de iPhone 5 leggen. Dit concept is gelijk aan het patent, op een klein detail na: de conceptmakers hebben de iPhone een Lightning-poort gegeven. De patentplaat heeft nog een 30-pins-connector. Het patent werd dan ook voor de introductie van Lightning ingediend.

iPhone-New-scherm-rondom

We zeiden het afgelopen jaar al toen de patentaanvraag openbaar werd gemaakt: een aanvraag betekent lang niet altijd dat Apple een product ook daadwerkelijk op de markt gaat brengen. Het patent wijst er op dat Apple heeft gekeken naar het doorlopende scherm, maar het is onbekend of het idee inmiddels in de ijskast is verdwenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2014, 9:12
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.