Apple ontvangt belangrijk patent op schermaanrakingen

Apple heeft een belangrijk patent ontvangen, waarin de schermaanrakingen in iOS worden beschreven.

Ontgrendelscherm iOS 7Het is een belangrijke week voor Apple in de patentenwereld. In totaal zijn er 36 nieuwe patenten aan Apple toegewezen, waaronder de al eerder besproken patenten op een doorlopend iPhone-scherm en een nieuwe voicemaildienst voor iOS. Een ander belangrijk patent beschrijft de veegcommando’s waarmee de iPhone wordt bediend. Hierin wordt de ontgrendelswipe van de iPhone beschreven.

patent schermaanrakingHet patent beschrijft de technologie en software die het mogelijk maakt om aanrakingen op het iPhone-scherm te registreren. Het gaat hierbij om een simpele tap, maar ook om het vegen van een vinger, een aanraking met meerdere vingers en een swipe waarbij je vinger het scherm verlaat. Het merendeel van de beschreven veegbewegingen zijn voor iPhone-gebruikers inmiddels vanzelfsprekend – ze zijn de basis voor hoe we nu met iOS omgaan.

Apple vroeg het aanraakpatent in 2008 voor het eerst aan en hij is nu eindelijk toegewezen. Eén van de genoemde uitvinders is de inmiddels vertrokken Scott Forstall.

Het nieuwe Apple-patent is van een andere waarde dan de patenten die we eerder deze week bespraken. Waar de eerdere patenten nog niet geproduceerde uitvindingen van Apple laten zien, zal dit patent Apple voornamelijk helpen in toekomstige patentzaken. Apple heeft meerdere patenten die op zo’n manier de iPhone beschermen, zoals het befaamde rubber band-patent. Bij de aankondiging van de iPhone wees Steve Jobs er nog op dat de iPhone op ontzettend veel vlakken is gepatenteerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2014, 9:30
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.