BlackBerry haalt iPhone in, dankzij 2-halen-1-betalen

Volgens cijfers van onderzoeksbureau NPD is de BlackBerry Curve de bestverkochte smartphone in de VS. De Curve haalde de iPhone in, die nu op de tweede plaats staat. In de top 5 staan verder de BlackBerry Storm, de BlackBerry Pearl en de T-Mobile G1.

blackberry curveVolgens cijfers van onderzoeksbureau NPD is de BlackBerry Curve de bestverkochte smartphone in de VS. De Curve haalde de iPhone in, die nu op de tweede plaats staat. In de top 5 staan verder de BlackBerry Storm, de BlackBerry Pearl en de T-Mobile G1. Toch wordt betwijfeld of de Curve nog lang aan de top blijft staan. De hoge notering heeft de Curve namelijk te danken aan een promotiecampagne van Verizon, waarbij elke klant bij aankoop een tweede BlackBerry kado kreeg. Dat de verkoop van de iPhone 3G is gezakt was ook wel te verwachten, zo vlak voor de lancering van nieuwe model(len). Het aandeel van de iPhone in de verkoopcijfers van smartphones daalde 10 procent.

PC World denkt dat de goede verkoopcijfers van de BlackBerry ook te danken zijn aan de agressieve promotie van de BlackBerry Storm. Het toestel kreeg een paar slechte reviews, maar werd desondanks goed verkocht. Een pluspunt voor BlackBerry-fabrikant RIM is dat de toestellen bij alle vier Amerikaanse operators te koop zijn; de iPhone maar bij één, AT&T. Apple is volgens geruchten bezig met een deal met Verizon. PC World denkt ook dat de Palm Pre verkopen van RIM en Apple zal wegkapen.

Via: CNET en PC World

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2009, 13:17
Categorie iDevices
Onderwerp blackberry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.