Apple’s toelatingsbeleid soepeler dankzij ouderlijk toezicht?

Apple raadt ontwikkelaar Makayama aan om de applicatie Newspaper(s) nogmaals in te dienen als iPhone OS 3.0 beschikbaar is. De toegang tot aanstootgevende content is dan makkelijker te regelen.

ouderlijk toezichtDe afwijzing van Makayama’s applicatie Newspaper(s) heeft tot nog wat extra nieuws geleid. Apple raadde de ontwikkelaar namelijk aan om de applicatie Newspaper(s) nogmaals in te dienen als iPhone OS 3.0 beschikbaar is. Daarin wordt toegang tot aanstootgevende content beter geregeld middels ouderlijk toezicht (parental controls). Dat wekt de indruk dat Apple straks makkelijker omgaat met aanstootgevende content. Bij Newspaper(s) ging het om foto’s van topless dames op Page 3 van The Sun. De ontwikkelaar kreeg het advies om de applicatie na de lancering van iPhone OS 3.0 nogmaals in te dienen. Overigens had Apple geen problemen met soortgelijke foto’s in de Duitse krant BILD.

itunes parental controlitunes parental control

In de huidige versie van iTunes is in het instellingenmenu voor ouderlijk toezicht een optie ‘Beperk games’ opgenomen. Die optie wordt straks vervangen door ‘Beperk applicaties’. Net als bij games heb je dan de mogelijkheid om 4+, 9+, 12+ of 17+ te kiezen.

In de instellingen op de iPhone verandert ook iets: de instellingen zijn uitgebreid met Locatie en Kopen in programma (In-App Purchase). Onderin het instellingenscherm voor ouderlijk toezicht kun je nauwkeuriger het toegestane materiaal aangeven:

ouderlijk toezicht   ouderlijk toezicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2009, 12:29
Categorie Apps
Onderwerp ouders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.