BigBoss over jailbreak, applicaties en iPhone 2.0

BigBoss geeft antwoord op een aantal vragen over iPhone 2.0, de noodzaak om nog steeds te jailbreaken en de omvang van de huidige iPhone-community die gebruik maakt van Installer.

BigBossBigBoss kennen we allemaal: via deze repo worden heel wat applicaties in Installer aangeboden. Maar achter de naam gaat natuurlijk ook nog een persoon schuil die overdag drivers voor gigabit-netwerkkaarten schrijft en als hobby iPhone-applicaties ontwikkeld. In een bericht op zijn blog schrijft BigBoss een interessant stuk over wat we kunnen verwachten in iPhone 2.0. Moeten we straks nog steeds een jailbreak uitvoeren en is Installer straks onbelangrijk geworden als de SDK-applicaties uitkomen?

BigBoss denkt dat het bij iPhone 2.0 nog steeds nodig is om een jailbreak uit te voeren. Applicaties zoals SummerBoard, Customize, BossPrefs en andere applicaties die ingrijpen op systeembestanden, zijn met de SDK niet te realiseren. Waar hij overigens niet op ingaat, is of het straks mogelijk is om gelijktijdig SDK-applicaties en Installer-applicaties te gebruiken.

Zelf zal BigBoss niet snel in de AppStore te vinden zijn. Alle applicaties die hij heeft gemaakt overtreden de regels van de SDK. Zou hij ze toch moeten aanpassen, dan zal hij $1 tot $2 rekenen in de AppStore voor software die in Installer gratis beschikbaar is. Kijkend naar het totale aantal gebruikers, schat BigBoss dat de Installer-community op dit moment 800.000 mensen omvat. En daarmee is ook meteen antwoord op de al eerder gestelde vraag: zodra de SDK-applicaties beschikbaar komen is de huidige jailbreakende community nog steeds belangrijk.

Meer info: Sleepers.net
Thanks: Piet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2008, 18:59
Categorie Jailbreak
Onderwerpen bigboss, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.