Betere EDGE-snelheid? Hand van de antenne!

Door je iPhone op de verkeerde manier vast te houden is de EDGE-snelheid lager dan nodig is. Een andere manier van vasthouden zorgt ook dat de schadelijke straling beperkt blijft.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Sneller EDGE, antenne niet bedekkeniPhone-bezitters klagen over trage GPRS- of EDGE-verbindingen, maar volgens een blogger is dat geen verrassing. Ze houden de iPhone verkeerd vast, waardoor ze met de hand de antenne afdekken. Je vingers absorberen daardoor alle datapakketten. De antenne bevindt zich achter een zwart paneel op de achterkant van de iPhone. Anders vasthouden dus, zodat je sneller kunt internetten.

OK, dat je hand datapakketten opslurpt is natuurlijk wat overdreven, maar het effect blijkt vooral merkbaar wanneer je weinig signaal hebt. Een blogger meldt dat de iPhone 50% sneller wordt als hij de iPone beter vasthoudt. In de handleiding staat het ook: hou je hand in ieder geval twee centimeter bij de antenne vandaan. Bijkomend voordeel: je overschrijdt op die manier ook niet de FCC-limieten voor maximale toegestane straling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 15:56
Categorie Achtergrond
Onderwerp edge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.