Woz heeft kritiek: ‘Prijsverlaging iPhone kwam te snel’

Steve Wozniak heeft op een congres kritiek geuit op de snelle prijsverlaging van de iPhone en de slecht uitgevoerde refund-actie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Steve WozniakSteve Wozniak, medeoprichter van Apple, is het niet eens met de snelle prijsverlaging van de iPhone.

“Niemand verwacht dat een product zoveel in prijs daalt in zo’n korte tijd. Steve Jobs en anderen verwachten dat technologie in prijs daalt. De early adopters betalen altijd een premie. Ik ben één van hen. Ik ben eraan gewend. Maar deze was te snel, te rigoreus.”


Woz maakte de opmerkingen in een Q&A-sessie met verslaggevers op de ConnectWise Partner Summit in Florida. Woz heeft zelf een stuk of twintig iPhones gekocht, waarvan hij een aantal nog kado wil geven aan anderen. Op dit moment kan hij geen refund daarvoor krijgen; dat kan pas wanneer iemand de iPhone activeert en een account aanmaakt. Niet dat Woz erg op de kleintjes moet letten, hij is rijk genoeg. Maar zelfs rijke mensen hebben aan één iPhone genoeg:

“Ik heb maar één iPhone die ik gebruik. Ik dacht eerst dat ik drie voor mezelf zou gebruiken. Maar eentje is genoeg.”

Woz heeft ook kritiek op de refund-actie van Apple.

“Waarom neem je niet gewoon mijn aankoopbon en geeft mij mijn geld terug? En het komt natuurlijk altijd terug als een Apple Store credit. Dus in plaats van $100 krijg je in werkelijkheid maar $50 terug. Het is optimaal voor het bedrijf. Ik vind de situatie vervelend voor iedereen. Apple had het eigenlijk niet moeten doen. Misschien een langzame prijsverlaging, eerst $50 of een manier om op je abonnement te besparen.”

Wozniak had wat moeite om aan de iPhone te wennen. Het duurde een maand voordat hij verliefd op de iPhone werd, maar hij houdt ook van zijn BlackBerry Pearl omdat ‘ie lekker klein is. Om te bellen gebruikt Woz een andere telefoon “vanwege de spraakkwaliteit”. Bovendien werkt de iPhone niet met zijn favoriete technologie, Bluetooth, waarmee hij graag handsfree en via voicedialing wil bellen.

Wozniak wordt graag neergezet als de knuffelbeer van Apple, maar eigenlijk is hij ook niet zo’n heilig boontje: het schijnt dat hij bij aankoop van die twintig iPhones schaamteloos heeft zitten voordringen.

Meer over Wozniak en de iPhoneis te lezen in een artikel op CRN.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2007, 19:12
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.