Gamesmagazine Edge geoptimaliseerd voor de iPad

Het geroemde gamesblad Edge is vanaf vandaag geoptimaliseerd voor de iPad. Pagina's zijn speciaal voor de iPad ontworpen en het blad is gevuld met video's en geanimeerde pagina's.

Edge MagazineHet internationaal geroemde gamesblad Edge heeft zijn eerste voor de iPad geoptimaliseerde nummer uitgebracht. Hiervoor kon je het blad al kopen op de iPad, maar hierdoor kreeg je een PDF-versie van het papieren magazine. De speciale iPad-versie bevat video’s, bewegende beelden en andere multimediale content. Daarnaast is de layout van iedere pagina aangepast voor de iPad.


Open je het laatste nummer van Edge, dan krijg je een geanimeerde cover te zien. Een trend die door het rest van het blad voortzet: iedere keer wanneer je een nieuwe grote rubriek tegenkomt, wordt deze op het scherm getoverd met een leuke animatie. Dit zorgt ervoor dat het blad minder statisch aanvoelt.

Je leest Edge op dezelfde manier als bijvoorbeeld Wired: door naar links en rechts te vegen ga je naar nieuwe artikelen, terwijl je een artikel verder leest door de pagina naar beneden te trekken. Kom je een filmpje of iets anders bij een artikel tegen, dan kun je er tappen om hem te bekijken.

Edge biedt vanaf het augustusnummer van 2012, dat vanaf vandaag te koop is, een speciale iPad-editie. Ben je benieuwd naar hoe Edge er precies uitziet, dan kun je vanuit de app ook een gratis voorproefje downloaden. Deze is gebaseerd op artikelen uit het nummer van juli 2012. Het volledige julinummer is echter niet een voor de iPad geoptimaliseerde versie. Je kunt vorige nummers ook kopen, maar dan krijg je een PDF-versie van het blad. Toekomstige nummers van het magazine worden allemaal geoptimaliseerd voor de iPad. Als Nederlandse koper bespaar je via de app trouwens flink: niet alleen is de digitale editie tijdelijk afgeprijsd van €3,99 naar €2,39, maar een papieren versie kost in Nederland al snel 10 euro.

Downloaden: Edge (gratis, met in-app aankopen)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.