Bestuur onbemande vliegtuigen via de iPhone

Missy Cummings is samen met 20 studenten van de MIT bezig aan een project om op afstand bestuurbare onbemande vliegtuigen makkelijker te besturen. De besturing verloopt via een iPhone.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Controlling uva iPhoneMissy Cummings was één van Amerika’s eerste vrouwelijke fighter pilots. Ze klaagde regelmatig over het design van de FA-18 Hornet fighters, waarvan de cockpit niet gebruiksvriendelijk is ontworpen. Toen Missy de marine verliet haalde ze een PhD in ‘cognitieve bouwkunde’, waarna ze docent werd aan de MIT bij het Humans and Automation Lab (HAL). Daar is ze samen met haar studenten een nieuw project gestart, met als doel de besturing tussen mens en machine makkelijker te maken. Als voorbeeld wordt er gewerkt aan een controller die soldaten mee moeten sjouwen om een Raven, een onbemand luchtvaartuig (UAV), te besturen.

Eén van Missy’s studenten zag de iPhone als ideale controller voor dit soort vliegtuigen. Missy stemde in en het team ontwikkelde in zes weken een nieuwe controller-applicatie voor de iPhone. De applicatie draait op een gewone iPhone, waarop geen modificaties zijn uitgevoerd. De controller zendt GPS-coördinaten naar de vliegtuigrobot die daarna navigeert middels een ingebouwde optie ‘aanvoelen en ontwijken’. Er is ook een optie ingebouwd om video’s te streamen en foto’s te maken. Het totale project kostte slechts 5.000 dollar.

Meer informatie: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:53
Categorie Achtergrond
Onderwerp vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.