iPad Air 2 Touch ID

Benchmark iPad Air 2 toont A8X-chip met drie kernen

Vroege benchmarks van de iPad Air 2 tonen een A8X-processor met maar liefst drie kernen en 2GB aan werkgeheugen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad Air 2 Touch IDDe A8X-chip in de iPad Air 2 lijkt vrij bijzonder in elkaar te steken: benchmarks op Geekbench wijzen er op dat de processor van de iPad Air 2 namelijk drie kernen heeft. Daarnaast heeft de iPad Air 2 een kloksnelheid van 1,5GHz en 2GB RAM.

De iPad Air 2 verschijnt later deze week. De benchmark is opgedoken voordat de eerste reviews online zijn verschenen, maar volgens GeekBench-oprichter John Poole (via MacRumors) lijken de gegevens authentiek. De benchmark geeft hiermee een eerste vroege kijk op de technische specificaties van de iPad Air 2.

Benchmark iPad Air 2

De A8X-processor van de iPad Air 2 heeft met zijn drie kernen eentje meer dan de A8 in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarnaast ligt de kloksnelheid 100MHz hoger. De iPad Air 2 is hierdoor vooral veel krachtiger dan de iPhone 6 bij het gebruik van alle kernen: in de benchmarktest ligt de iPad Air 2-score van dik 55 procent hoger. Apple zei al dat de A8X-chip een stuk sneller en krachtiger is dan de A7 van de eerste generatie iPad Air.

Hoewel Poole denkt dat de resultaten authentiek zijn, zullen latere benchmarks deze week vermoedelijk een beter perspectief bieden. Daarnaast wachten we ongeduldig af tot we zelf met de iPad Air 2 aan de slag kunnen, zodat we kunnen zien hoezeer de snelheidsverhoging in de praktijk van pas komt.

Bron: Gizmobic

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2014, 7:31
Categorie iDevices
Onderwerp ipad air 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.