Belkin kondigt huisautomatisering WeMo met iPhone-bediening aan

Belkin heeft oplossingen voor huisautomatisering (domotica) angekondigd. Met de producten kun je via een iPhone- of iPad-app de lampen en andere apparatuur in je huis bedienen.

WeMo_Motion_belkinBelkin heeft een reeks producten aangekondigd waarmee je domotica (huisautomatisering) kunt toepassen. Alle apparaten zijn te bedienen vanaf een iPhone of iPad en dragen de merknaam WeMo. Het modulaire systeem kan op elk gewenst moment worden uitgebreid. Op de foto’s in het persbericht zijn op dit moment alleen nog Amerikaanse stopcontacten te zien, maar de meeste producten van Belkin verschijnen ook in Nederland en andere Europese landen. Aanvankelijk zullen er twee producten verkrijgbaar zijn: de WeMo Home Control Switch en de WeMo Motion Sensor. Ze werken via het bestaande elektriciteitsnet in huis en er is alleen een Wi-Fi-netwerk voor nodig.

WeMo-switchDe gratis smartphone-app zorgt voor de bediening. Je kunt een WeMo Home Control Switch aansluiten op het stopcontact en vervolgens een lamp of ander apparaat aansluiten. Je kunt het apparaat daarna via je iPhone in- en uitschakelen of op vastgestelde tijden de schakelaar automatisch laten omzetten. De WeMo Motion Sensor reageert op beweging. Zo kun je een lamp inschakelen op het moment dat iemand binnenloopt of weer uitschakelen wanneer er niemand aanwezig is. Dergelijke oplossingen bestaan natuurlijk al, alleen was er nog geen ‘iPhone-bediening voor de massa’ aan gekoppeld. Een schakelaar kost $50 en een schakelaar met sensor $100. De producten zijn pas in de zomer van 2012 verkrijgbaar. Een deurslot, garagedeuropener en een babyfoon zijn nog in de maak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 22:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, belkin, domotica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.