FaceUnlock brengt Android-gezichtsherkenning naar iOS

Een Roemeense ontwikkelaar heeft de FaceUnlock-functie van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) geport naar de iPhone. Het zou op termijn een zelfstandige app kunnen worden.

faceunlockIn Ice Cream Sandwich (Android 4.0) is het al aanwezig, maar nu kunnen ook iPhone-bezitters er gebruik van maken: gezichtsherkenning. FaceUnlock is een oplossing om met behulp van gezichtsherkenning toegang te krijgen tot je telefoon, zo beweert de Roemeense site Boio.ro. De functie is nu geport naar de iPhone, met de belofte dat het straks beschikbaar komt als applicatie via de App Store. Een demonstratie van de app is in de video hieronder te zien. De gezichtsherkenning kost wel wat tijd.

Als je snel toegang wilt hebben tot je iPhone, loont het de moeite om gewoon een pincode in te stellen. Onduidelijk is of het hier gaat om een directe port van de Android-functie, of een apart ontwikkelde app. Overigens is het op het moment nog een trucje en is het nog geen volwaardige vervanger van de ontgrendelfunctie die je op de huidige iPhones vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 21:36
Categorie Achtergrond
Onderwerpen gezichtsherkenning, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.