europese unie roaming

Belgische provider Base introduceert abonnementen zonder roaming

De Belgische provider Base heeft Europese abonnementen geïntroduceerd waarbij geen roamingkosten worden gerekend.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Roaming iOS 7Roamingkosten worden pas eind 2015 afgeschaft, maar de Belgische provider Base hakt nu alvast de knoop door. Bij het nieuwe abonnement B-Europe van Base worden er namelijk geen extra kosten in het buitenland gerekend, waardoor je de gebruikelijke bundel in andere landen gewoon benut. Deze bijzondere voorwaarde geldt enkel in landen binnen de Europese Unie – waar uitgerekend vandaag ook lagere roamingtarieven zijn geïntroduceerd.

Het nieuwe abonnement van Base wordt vanaf 19 euro per maand aangeboden. Je krijgt dan 150 belminuten, 150 sms-berichten en 150MB aan data. Voor 39 euro per maand krijg je een databundel van 400MB en voor 99 per maand krijg je 1GB te verstoken. Ga je naar het buitenland, dan kun je deze data alsnog verbruiken zonder dat er extra roamingkosten in rekening worden gebracht.

Base Europese abonnementen

Het is vrij bijzonder dat de nieuwe Base-abonnementen geen roamingkosten in andere EU-landen rekenen, maar er zit een addertje onder het gras: betaal je hetzelfde voor een ‘gewoon‘ abonnement bij Base, dan krijg je daar veel meer voor. Het Europese abonnement geeft je voor 39 euro per maand 400 belminuten, 400 sms’jes en een databundel van 400MB, maar een gewoon B-39-abonnement geeft voor hetzelfde bedrag een onbeperkt aantal sms’jes en belminuten en 2GB aan data. Enige nadeel: bij dit uitgebreidere abonnement betaal je alsnog roamingkosten, tenzij je een speciale vakantiebundel afsluit. Dat laatste is wellicht alsnog een optie: dan betaal je eenmalig 15 euro voor 500MB in andere Europese landen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 11:39
Categorie Providers
Onderwerpen base, belgische apps, roaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.