Belgische krant De Standaard lanceert betaalde iPhone-applicatie

De Belgische kwaliteitskrant De Standaard lanceert vandaag een iPhone-applicatie. Daarvoor zal wel moeten worden betaald: voor een jaar toegang tot de applicatie betaal je €3,99.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

de standaard iphoneGisteren kon je al een tweettip erover lezen, vandaag is er meer informatie bekend: de Belgische kwaliteitskrant De Standaard krijgt een eigen iPhone-applicatie. Met deze applicatie krijg je toegang tot al het nieuws van De Standaard Mobile, plus nog een aantal extra diensten zoals een tv-gids, uitgebreid weerbericht en actuele verkeersinformatie.


de standaardDe applicatie is ontwikkeld door MobileWeb en is om twee redenen bijzonder: het is de eerste iPhone-applicatie van een grote Belgische krant én het is een applicatie waarvoor betaald zal moeten worden. Kopers betalen €3,99 en krijgen daarmee 12 maanden toegang tot alle inhoud. Volgens hoofdredacteur Peter Vandermeersch is de lezer wel bereid om te betalen voor inhoud van hoge kwaliteit, zeker als het “op een vernieuwende manier en op een innovatief platform” wordt aangeboden.

De applicatie van De Standaard bewaart de artikelen offline, zodat je ook zonder internetverbinding het nieuws kunt lezen. Zodra je weer verbinding maakt met internet worden de artikelen automatisch ververst. De applicatie biedt ook een fotoview, waarbij je het nieuws in foto’s kunt bekijken. Die mogelijkheid heeft de iPhone-applicatie van de Nederlandse krant De Telegraaf overigens ook.

Downloaden: De Standaard (€3,99)

Meer info: De Standaard en De Standaard iPhone-app

De Standaard geeft vijf promocodes weg aan bezitters van een Amerikaans iTunes-account (op=op):
Alle codes zijn inmiddels ingewisseld.

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.