Belgisch designhotel maakt innovatief gebruik van iPod touch

Niet alleen in Malibu vind je vernieuwende designhotels. Bij het pas geopende D-hotel in Marke (bij Kortrijk) kun je de kamerdeur openen met een iPod touch en hebben ze een geautomatiseerde verticale tuin.

D-Hotel in Marke (België)

Het is nog maar twee dagen geleden dat we schreven over een hotel in Malibu, waar je via de iPhone gebruik kon maken van roomservice en andere diensten van het hotel. Toch hoef je niet naar Malibu te gaan voor een dergelijk hotel: in het Belgische Marke is namelijk kortgeleden een opvallend designhotel geopend. Dit hotel geeft haar gasten een iPod touch om de kamerdeur te openen of drankjes te bestellen. Daarnaast staat op de iPod touch allerhande info over het hotel en de omgeving. Het hotel beschikt over nog meer bijzonderheden, zoals een geautomatiseerde verticale tuin, waar de beplanting als een schilderij tegen de muur hangt. Driemaal per uur is er een lichtspektakel te zien als de speciale lampen zich open- en dichtvouwen.

Het hotel zelf combineert historisch erfgoed met futuristisch design. Vier betonblokken met glas staan rond een oude windmolen, die twee jaar geleden door een Kortrijkse ondernemer werd gekocht. Een architectenbureau uit Bruggen maakte de betonblokken, waarin de suites te vinden zijn die door elf verschillende artiesten zijn ontworpen.

De suites van D-hotel kosten vanaf 200 euro per nacht; gewone kamers kosten 140 euro per nacht.

Meer info: D-hotel
Via: rnews.be
Tip ingestuurd door: Arnaud

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2008, 9:00
Categorie iDevices
Onderwerpen belgische apps, habbo hotel, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.