Kwartaalcijfers Apple: 26% meer winst, 6,9 miljoen iPhones verkocht

De kwartaalcijfers van Apple liegen er niet om: sinds de introductie van de iPhone 3G in juli zijn er 6 892 000 exemplaren van verkocht.
Maarten ter Horst - · Laatst bijgewerkt:

Zojuist heeft Apple zijn vierde-kwartaalcijfers bekendgemaakt. Naast de inmiddels gebruikelijke groei in aantallen verkochte Macs en iPods was de iPhone dit jaar de grootste uitblinker. “We hebben meer telefoons verkocht dan [Blackberry-maker] RIM”, aldus een trotse Steve Jobs. De winst is met 26% gestegen naar $1,14 miljard en de totale omzet bedroeg $7,9 miljard. Er zijn de afgelopen drie maanden 2,6 miljoen Macintosh computers over de toonbank gegaan en 11 miljoen iPods, een groei van 21% resp. 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar het goede nieuws houdt niet op, want er zijn maar liefst 6 892 000 iPhones verkocht. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 1 119 000, hoewel de telefoon toen natuurlijk enkel in de Verenigde Staten officieel te koop was.

De stijging in iPods is verrassend, omdat analisten verwachtten dat de markt inmiddels verzadigd was. Verder heeft Apple in de kluis momenteel een bergje geld liggen van $25 miljard en de gemiddelde winstmarge is dit kwartaal gestegen van 33,6% naar 34,7%. In het komende kwartaal hoopt Apple $9 tot $10 miljard om te zetten. Jobs zegt verder nog onzeker te zijn over hoe het Apple af zal gaan in de huidige economische recessie.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:26
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.