Beddit: slaapgedrag bijhouden met speciale sensor en iPhone-app

De Beddit is een slaapsensor met bijbehorende iPhone-app. Je ziet in de app wanneer je wakker wordt, of je snurkt en hoe je hartslag verandert.

Beddit sensor iPhoneiPhone-apps die je slaapgedrag meten zijn er al langer, maar de Beddit belooft deze informatie nog accurater vast te leggen door een speciale sensor op je matras te bevestigen. Het apparaat meet tijdens je slaap hoeveel je beweegt, je hartslag en ademritme, informatie die allemaal via Bluetooth naar een bijbehorende app wordt gestuurd. Je hoeft daarom geen activiteitentracker te dragen of je iPhone in de hoek van je matras te leggen om je slaap te loggen.

De sensor bestaat uit een lange strip die je over de breedte van je matras bevestigt, onder de lakens. Aan de zijkant van het bed hangt vervolgens het merendeel van de technologie, die wordt gebruikt om met de bijbehorende iPhone-app te verbinden. In de applicatie zul je ook zien hoe lang je slaapt, hoe vaak je wakker bent geworden, hoe snel je in slaap valt en of je ook snurkt.

De Beddit is op het moment niet in de winkels verkrijgbaar: geïnteresseerden moeten investeren op Indiegogo om in aanmerking te komen voor het apparaat. Door 114 dollar te doneren krijg je in november 2013 een Beddit toegestuurd. Het is een ‘Flexible Campaign’, wat betekent dat het geld ongeacht of het minimumbedrag wordt opgehaald zal worden afgeschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2013, 19:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.