FlameStower: iPhone opladen met een kampvuur

De FlameStower is een iPhone-oplader die met hitte van bijvoorbeeld een kampvuur stroom kan genereren.

FlameStower foto 200 hoog

Een lege iPhone tijdens je survivaltocht? De FlameStower laat je de accu weer opladen door een vuurtje te stoken en daar het apparaat boven te hangen. Hiervoor gebruikt het hulpmiddel een thermo-elektrische generator, die stroom met behulp van warmte kan opwekken. De makers beloven dat de generator bij de juiste hitte net zo snel oplaadt als een gewone usb-poort op een computer. Dat komt neer op een maximale output van 3watt. Hoe snel je iPhone exact vol is wordt niet verteld, maar na één minuut opladen kun je twee minuten bellen op de gemiddelde telefoon.

FlameStowerDe FlameStower wordt vanaf dit najaar verkocht, maar je kunt nu alvast een pre-order plaatsen. Voor 70 dollar krijg je de vuurlader toegestuurd, plus tien dollar aan verzendkosten. Het kan wel tot twee weken na de verkoopstart duren totdat een vanuit Nederland bestelde FlameStower op je deurmat belandt.

Het apparaat is compact en handig op te klappen, waardoor hij prima in je rugzak past. Overigens is dit niet de eerste keer dat we een dergelijke oplader voorbij zien komen: in 2008 schreven we over de BioLite CampStove, een iets loggere variant op dit nieuwe idee. Beide apparaten laden op via een usb-poort, waardoor naast je iPhone ook andere usb-apparaten van stroom voorzien kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2013, 21:15
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.