bbm-iphone-hand

BBM voor iPhone: berichten intrekken en vanzelf laten verdwijnen

BBM voor iPhone kan nu berichten en foto's na een paar seconden wissen. Ook kun je een reeds verstuurd bericht weer intrekken.

bbm-timerEen paar weken geleden kondigde BlackBerry al aan dat de BBM-app een Snapchat-achtige functie zou krijgen. Afgelopen nacht verscheen de update eindelijk in de App Store. Met de nieuwste versie van BBM kun je op twee manieren voorkomen dat je een flater slaat: je kunt een fout gestuurd bericht weer intrekken en je kunt een timer instellen, die aangeeft hoe lang de ontvanger het bericht mag bekijken. Die laatste functie lijkt erg op Snapchat: na het schrijven van een berichtje geef je aan of het 1, 3, 5, 7, 10 of 15 seconden in beeld mag zijn. Daarna verdwijnt de tekst of foto weer.

Het bericht blijft verborgen, totdat de ontvanger het opent door met de vinger op het scherm te drukken. Zodra de timer is afgelopen (of wanneer de ontvanger de vinger van het scherm haalt), verdwijnt het berichtje vanzelf weer. De verzender krijgt een melding als er geprobeerd wordt een screenshot te maken. Jongeren gebruiken de functie om bijvoorbeeld foto’s van feestjes te kunnen delen met vrienden, zonder dat het ‘bewijs’ eeuwig blijft bestaan. De vraag is alleen hoe effectief het werkt. Bij Snapchat zijn er regelmatig meldingen geweest van beveiligingslekken, waardoor foto’s toch bewaard konden worden of bij nader inzien niet voorgoed waren verdwenen. BlackBerry heeft een reputatie dat ze de veiligheid goed hebben geregeld, maar kan met deze nieuwe functie wel eens de mist in gaan.

Hoe handig de nieuwe functies kunnen zijn, is te zien in bovenstaande video. Stel dat je een berichtje dat eigenlijk voor je vriendin was bedoeld, per ongeluk naar je baas stuurt. Voorheen moest je het toestel van de baas fysiek in handen krijgen, om het berichtje te kunnen wissen. Nu trek je je boodschap moeiteloos weer in. Omdat BBM waarschuwt als een bericht is gelezen, eet je zeker dat de ontvanger het nog niet heeft gezien, voordat je het weer intrekt.

De BBM-app maakte een goede start, maar is daarna weer wat vergeten. Concurrenten zijn er genoeg, zoals WhatsApp, Facebook Messenger en Google Hangouts. BlackBerry zoekt nog naar mogelijkheden om met BBM meer inkomsten te genereren. De timerfunctie en het intrekken van berichten zullen op termijn deel uit maken van een betaald abonnement, maar de komende drie maanden zijn ze in ieder geval gratis te gebruiken.

BBM kreeg in de update ook foto’s in hogere kwaliteit en een vernieuwde stickerkiezer. Verder krijg je in de BBM Feeds te zien naar welke muziek je vrienden luisteren en is er een nieuwsbulletin toegevoegd waarin je alles leest over BBM-producten en -diensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2014, 10:48
Categorie Apps
Onderwerpen bbm, blackberry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.