Avonturenspel Warhammer Quest is Apple’s gratis App van de Week

Apple heeft het rollenspel Warhammer Quest voor iPhone en iPad uitgeroepen tot App van de Week. Hij is een week lang gratis in de App Store.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Tijdens je tocht door grotten en kastelen groeien je personages en geef je ze ook nieuwe bepantsering en wapens. HWarhammer Quest icoonVoor de tweede week op rij heeft Apple een traditioneel ogend rollenspel uitgeroepen tot gratis App van de Week. Na Joe Dever’s Lone Wolf vorige week is nu Warhammer Quest aan de beurt, een diepgravende game waarin je beurtelings je groep avonturiers door een kerker beweegt en vecht tegen orcs. Warhammer Quest speel je van bovenaf, waardoor de game gelijk al een strategische ondertoon heeft. De positie van je krijgers en tovenaars kan de uitkomst van een gevecht bepalen.


t is een mix tussen de meest traditionele rollenspellen en het bekende Warhammer-spel dat je met soms wel honderden plastic poppetjes tegelijk speelt. Je bent in feite een krijgsheer die bepaalt welke strategie de troepen het beste kunnen toepassen, waarna je de gevolgen daarvan gelijk zult ondervinden. In Warhammer Quest doe je dit echter met een veel kleinere groep helden.

GU DO Warhammer Quest iPhone iPadWarhammer Quest is normaal gesproken vrij prijzig: de game wordt standaard aangeboden voor €4,49. Dat haalt echter niet weg dat er in de game een aantal in-app aankopen aanwezig zijn. Leg wat geld neer en je kunt extra goud of nieuwe personages ontsleutelen. Dit lijkt optioneel: we hebben een paar uur in de game zitten en voelden ons tot nu toe niet geneigd om extra bij te betalen.

Het lijkt voor Apple inmiddels wel een gewoonte om apps met in-app aankopen uit te roepen tot App van de Week. Wellicht is dat ook de aard van Apple’s App van de Week-actie. Ontwikkelaars hebben er weinig aan om een premium app een week lang gratis aan te bieden, maar als deze betaalde app ook in-app aankopen heeft? Dan trekken ze veel potentiële kopers aan door met Apple mee te doen.

Downloaden: Warhammer Quest (gratis, was €4,49, universeel, iOS 6.0+)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:20
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.