AutoScout24 krijgt flat design en grotere foto’s op iPhone en iPad

AutoScout heeft haar populaire zoek-app voor tweedehands auto's vernieuwd met iOS 7-interface
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AutoScout24De automarktplaats-app AutoScout24 is totaal vernieuwd op iPhone en iPad. De applicatie heeft zich in versie 4.0 een iOS 7-ontwerp aangemeten en is tegelijk voorzien van een nieuwe interface. Het hoofdmenu heeft plaatsgemaakt voor een schuifmenu waarin je handig schakelt tussen een nieuwe zoekopdracht, opgeslagen zoekopdrachten, favoriete occasions en de mogelijkheid je eigen advertentie te maken. Zoekopdrachten worden nu gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten.

Op de nieuwe pagina’s na is de app grotendeels ongewijzigd gebleven. Oranje knoppen hebben niet langer een kleurenovergang, waardoor de app beter past in de stijl van iOS 7. De indeling van de app is vrijwel hetzelfde, al zijn de twee aparte pagina’s voor het zoeken naar auto’s en motoren verdwenen. Beide bereik je nu vanaf de pagina Zoek. Je wisselt tussen het aanbod met een tabblad. Autoscout24 is overzichtelijker geworden, zoals we wel vaker zien bij apps die afstand hebben gedaan van een centraal hoofdmenu met knoppen.

autoscout24-nieuwmenu autoscout24-resultaten

Bij het zoeken naar een auto hoef je minder vaak te tikken. Kiezen uit carrosserievorm is bijvoorbeeld helemaal naar boven gebracht, meteen onder het model dat je wilt zoeken. Maar de echte winst wordt behaald op de resultatenpagina. In plaats van 7 auto’s op het 4 inch-scherm van de iPhone 5 en nieuwer, zie je nu 5 auto’s op een pagina. Dat heeft als voordeel dat de foto’s aanzienlijk groter zijn weergegeven en ook de informatie als prijs, kilometerstand, paardenkracht en bouwjaar komen beter naar voren.

Helaas is niet alles is koek en ei: net als in de vorige versie van de app, geeft het Magazine ook niet thuis in het vernieuwde Autoscout24. Andere aspecten van de update zijn wel aangenaam. Je zoekopdrachten worden dus gesynchroniseerd tussen je apparaten en formulieren helpen je voortaan gericht een vraag te stellen aan een auto-aanbieder.

Populairder dan concurrentie

AutoScout24 is een goed gewaardeerde app om tweedehands auto’s mee te vinden. De app is vele malen populairder dan concurrenten AutoTrack of AutoTrader, maar laat Marktplaats wel in populariteit voor zich. Wel kan je gerichter naar auto’s zoeken in AutoScout24, zonder je eerst door gesponsorde resultaten en onderdelen van auto’s te worstelen. Bovendien kan je pushberichten ontvangen als er een nieuwe auto is die aan je zoekcriteria voldoet. Je probeert die functie een week gratis, daarna betaal je 89 cent per week. Dankzij de grotere foto’s en het nieuwe schuifmenu is AutoScout24 nog beter.

Downloaden: Autoscout24 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:21
Categorie Uncategorized
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.