Audiobook Builder maakt luisterboeken met hoofdstukindeling

Met Audiobook Builder kun je makkelijk luisterboeken voor de iPod maken. De software maakt hoofdstukindelingen, voegt audiotracks samen en kan zelfs afbeeldingen aan elk hoofdstuk toevoegen.

Audiobook Builder van Splasm SoftwareSommige mensen zijn er gek op, anderen begrijpen niet wat de lol ervan is: luisterboeken. Als je bij de eerste groep hoort, is de nieuwe software van Splasm het overwegen waard. Audiobook Builder maakt van luisterboeken op cd namelijk aangepaste versies voor iPod en iPhone. De software zorgt voor het samenvoegen of splitsen van audiobestanden, maakt een hoofdstukindeling en zorgt ook dat je de bestanden kunt bookmarken.

Dankzij die bookmarks (bladwijzers) kun je je audioboek beluisteren vanaf het punt waar je de vorige keer bent gebleven. Normaal kun je audioboeken die op cd worden geleverd, in iTunes rippen en daarna op een iPod of iPhone overzetten. Maar ze verschijnen dan als normale muziekbestanden in de lijst, niet in de categorie Audiobooks. Met AudioBook Builder kan dat wel.

AudioBook Builder maakt van losse audiotracks, die op cd of lokaal op je Mac kunnen staan een serie m4b-bestanden. Daarbij worden hoofdstukmarkeringen gezet: die worden automatisch gezet, waarna je ze zelf nog kunt verschuiven. Ook kun je per hoofdstuk een afbeelding toevoegen, die tijdens het beluisteren op het scherm van je iPhone of iPod verschijnt. Metadata zoals boektitel en auteur worden in het bestand opgenomen en de boeken worden aan de map Audiobook toegevoegd, zodat je ze meteen kunt synchroniseren.

Bij het gebruik van AudioBook Builder hoef je eigenlijk niet na te denken: alle instellingen zijn al automatisch voor je gekozen, waarbij je de keuze hebt uit lage, middelmatige of hoge kwaliteit. Eventueel kun je die voorgedefinieerde instellingen naar wens aanpassen.

Audiobook Builder kost $10 en is alleen geschikt voor de Mac. Voor Windows-gebruikers is er onder andere het gratis tooltje BonkEnc.

Meer info: Splasm Software

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2008, 7:00
Categorie Apps
Onderwerpen apps, audioboek, luisterboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.