AT&T belooft officiële modem-applicatie voor iPhone 3G

De CEO van AT&T Mobility heeft op een conferentie gezegd dat er binnenkort een officiële oplossing komt om je iPhone 3G als laptopmodem te gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone tetheringAT&T Mobility CEO Ralph De La Vega heeft op de Web 2.0 Summit aangegeven, dat AT&T binnenkort een modem-applicatie gaat uitbrengen.

Met deze applicatie kun je de iPhone 3G gebruiken als modem voor een laptop. Begin augustus haalde Apple nog een soortgelijke applicatie (NetShare) uit de App Store, waarschijnlijk omdat AT&T het gebruik van de iPhone als laptopmodem niet wilde toestaan.

De vraag is nog wel of AT&T extra kosten voor de modemfunctie in rekening gaat brengen. Ook gaf De La Vega niet aan of het hier gaat om een aparte applicatie die via de App Store uitgebracht zal worden, of een ingebouwde functie van de iPhone-firmware. Eind augustus zou Steve Jobs in een mailtje aan een willekeurige iPhone-gebruiker hebben verteld, dat hij erover in gesprek was met AT&T. Wil je niet wachten, dan is er voor iPhones met jailbreak altijd nog iPhoneModem. Een ander alternatief, wederom voor jailbreak-iPhones, is het veelgeroemde PDAnet.

Hopelijk volgt T-Mobile Nederland snel met eenzelfde mogelijkheid …

Via: MobileCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:18
Categorie Providers
Onderwerpen modem, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.