Artiphon Instrument 1

Dit iPhone-instrument is een gitaar, piano en viool in één

De Artiphon Instrument 1 is een gitaar, piano en een viool in één instrument. Op de iPhone geef je aan hoe het instrument moet klinken.

Artiphon Instrument 1We hebben uiteraard wel eens vaker geschreven over gitaren, keyboards en andere instrumenten die je op de iPhone aansluit. Maar wat als iemand een instrument specifiek voor je iDevice zou ontwerpen? Dat is het idee achter de Artiphon Instrument 1. Dit apparaat verandert met een druk in de bijbehorende app in een piano, gitaar, viool of een ander instrument.

Op de Instrument 1 zitten verschillende knoppen en schakelaars, die zijn gepositioneerd om te gebruiken als gewoon instrument. Hierdoor kun je hem op een specifieke manier vasthouden om te gebruiken als viool, of hem op schoot neerleggen en bedienen als piano. Het zorgt ervoor dat iedere Instrument 1 een vrij compact, multifunctioneel instrument is. In de praktijk is het een MIDI-compatibel apparaat, dat aan apps signalen doorgeeft. Hierdoor werkt de Instrument 1 ook met apps zoals GarageBand.

Artiphon Instrument 1 voorbeelden

Je bestelt de Instrument 1 door op Kickstarter minstens 349 dollar te doneren. Dit is volgens de makers 50 dollar minder dan de uiteindelijke publieksversie zal kosten. Je moet na je donatie echter nog wel een flinke tijd op het iPhone-instrument wachten: in januari 2016 worden de eerste exemplaren verstuurd naar backers. De makers wilden minstens 75.000 dollar op Kickstarter inzamelen, maar dat bleek vrij makkelijk: na zo’n vijf uur was het streefbedrag al binnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2015, 17:52
Categorie Accessoires
Onderwerpen instrument, kickstarter, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.