Archiveteam verzamelt 272 terabyte aan MobileMe-gegevens

De website Archiveteam heeft alle bestanden van MobileMe opgeslagen. Dit bleek in totaal 272 terabyte aan data te zijn, afkomstig van 380.000 gebruikers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MobileMe sluitDe site Archiveteam heeft, in een poging om alle openbare bestanden van MobileMe op te slaan, 272 terabyte verzameld. Deze worden uiteindelijk vrijgegeven, zodat je nog steeds bij alle webpagina’s, fotogalerijen en iDisk-mappen die je met de wereld hebt gedeeld kunt. De clouddienst sluit namelijk op 30 juni zijn deuren.


Het opslaan van alle openbare gegevens op MobileMe begon eind 2011. Archiveteam is net op tijd klaar met het verzamelen van de data: MobileMe sluit zijn deuren dit weekend al. De dienst bevatte 272 terabyte aan openbare data, opgeslagen door ongeveer 380.000 gebruikers.

Dit is niet de eerste keer dat Archiveteam een webdienst vlak voor deze offline wordt gehaald probeert op te slaan: eerder deed het team nog hetzelfde voor Geocities, waarvan je nu alle bestanden kunt downloaden via een torrent. Toen ging het om “maar” 641 GB aan data. Hoe de bestanden van MobileMe precies beschikbaar gesteld worden is nog niet duidelijk.

Ben je MobileMe-gebruiker en schakel je voor 30 juni niet over naar iCloud, dan zal je e-mailadres worden verwijderd. Je kunt de stap naar iCloud maken op de MobileMe-website. Alleen je iDisk, Galerij en gepubliceerde websites worden hierbij niet overgezet. Ondersteunt je iDevice geen iCloud, dan kun je alsnog van je vernieuwde e-mailadres gebruikmaken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 juni 2012 om 16:00
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.