Tip: MobileMe e-mailadres gebruiken op iDevices zonder iCloud-ondersteuning

Apple sluit vanaf 30 juni de deuren van MobileMe, maar het is mogelijk om je e-mailadres te blijven gebruiken op apparaten zonder iCloud-ondersteuning.

MobileMe iCloudOud MobileMe-gebruikers worden al enige tijd opgeroepen om over te stappen naar iCloud. Deze nieuwe cloud-dienst zal MobileMe vanaf 30 juni volledig overnemen. Hoewel iCloud gratis is, werd niet iedere MobileMe-gebruiker blij van dit nieuws: iCloud werkt namelijk niet op alle iDevices. Het is echter mogelijk om je MobileMe e-mailadres na 30 juni te behouden.


De website me.com/move helpt MobileMe-gebruikers met het overstappen naar iCloud, maar de site verbergt nog een extra functie: door het overstapproces te volgen en aan te geven dat niet al je apparaten voldoen aan de vereisten van iCloud, worden alleen je e-mailadres en agenda naar iCloud gestuurd.

Vervolgens moet je de MobileMe-account verwijderen in de instellingen van de iPhone. Dit doe je bij Instellingen > E-mail, contacten, agenda’s. Voeg een nieuwe e-mailaccount toe met je oude me.com- of mac.com-e-mailadres en kies voor ‘IMAP’. Geef als server voor de inkomende mail imap.mail.me.com en voor uitgaande mail smtp.mail.me.com. Hierdoor kun je jouw e-mail blijven bekijken nadat MobileMe zijn deuren sluit.

Let wel op: deze methode maakt het enkel mogelijk om je e-mailadres te blijven gebruiken. Heb je bestanden in MobileMe opgeslagen op een Mac, dan is het verstandig om deze offline of in een nieuwe cloud-map op te slaan.

Via TidBITS.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 mei 2012 om 7:30
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.