MobileMe-gebruikers raken extra iCloud-opslag kwijt

Apple heeft MobileMe-gebruikers herinnerd aan het aflopen van hun gratis iCloud-abonnement met 20GB opslag.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MobileMe iCloudApple heeft een e-mail verstuurd naar oud-MobileMe-gebruikers, waarin er nog eens op wordt gewezen dat ze na 30 september 2013 niet langer 20GB gratis iCloud-opslag hebben. Deze gratis opslag werd ze aangeboden als ze overschakelden naar iCloud, om zo de wisseling tussen cloud-diensten aantrekkelijker te maken. Gebruikers die van de actie gebruik mochten maken hebben na 30 september automatisch 5GB opslag, tenzij ze ervoor kiezen om te gaan betalen voor meer ruimte op iCloud.

Heb je echter meer dan 5GB op iCloud opgeslagen en wil je niet betalen, dan moet je bestanden verwijderen voordat september voorbij is. Doe je dit niet, dan zullen de iCloud-backupdienst, Documents in the Cloud en iCloud Mail niet werken totdat je dit wel doet. In de iCloud-mail staat het volgende:

Als een bedankje voor het gebruik van MobileMe heb je 20GB extra opslag ontvangen toen je naar iCloud verhuisde. Deze upgrade loopt af op 30 september 2013.

Zodra de upgrade afloopt wordt je iCloud-opslag automatisch teruggeschaald naar het gratis abonnement met 5GB opslag. Het lijkt er op dat je op het moment [meer dan 5GB opslag] gebruikt. Zit je na 30 september nog steeds boven de 5GB, dan zullen iCloud Backup, Documents in the Cloud en iCloud Mail tijdelijk stoppen met werken.

Om de functies van iCloud te blijven gebruiken moet je de verbruikte opslag verminderen of een betaald abonnement afsluiten voor 30 september 2013.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de website.

Het iCloud-team

Oud-MobileMe-abonnees konden al wat langer van de extra opslag gebruikmaken dan in eerste instantie de bedoeling was. Eerst zou op 30 september 2012 de actie al verlopen, maar een paar dagen na de datum bleek er niks veranderd. Sommige abonnees hadden volgens iCloud zelfs tot 2050 een abonnement. Op 6 oktober werd duidelijk dat de iCloud-abonnementen tot 30 september 2013 waren verlengd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 8:37
Categorie Diensten
Onderwerp mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.