iculture-populaire-apps
Populaire Apps

AppViz maakt verkoopgrafieken voor iPhone-ontwikkelaars

AppViz is een applicatie waarmee je als iPhone-ontwikkelaar het downloaden en upgraden van applicaties in de gaten kunt houden. App Viz maakt er overzichtelijke grafieken van.

appviz regio
AppViz is een Mac-applicatie waarmee je als ontwikkelaar de dagelijkse downloads en verkopen op een rijtje kunt zien. Het is niet meer nodig om dagelijks de statistieken handmatig te downloaden: AppViz doet dat en maakt er ook nog mooie grafiekjes van.

AppViz kan dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapportages inlezen. Ook kun je reeds opgehaalde rapportages importeren. Natuurlijk is er rekening mee gehouden dat ontwikkelaars meerdere applicaties gelijktijdig in de App Store kunnen aanbieden, waarbij je de resultaten per individuele applicatie en de totalen kunt zien.

appvizUit de cijfers kun je bijvoorbeeld aflezen hoe goed de upgrades verlopen en hoe de inkomsten per regio zijn verdeeld. Exporteren van gegevens naar Excel kost ook. De software kost $19,95 en is te koop via de website Ideaswarm. Je kunt 30 dagen gratis testen.

Uit de statistieken van WhatNext, de todo-lijst voor de iPhone die de ontwikkelaar zelf via de App Store verkoopt, blijkt dat je het als ontwikkelaar van niet-regiogebonden applicaties toch vooral van verkopen in de VS (68%) en het Verenigd Koninkrijk (26%) moet hebben; de rest is kruimelwerk long tail.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2008, 13:02
Categorie Apps
Onderwerpen populaire apps, schema, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.