AppsFire: ‘iPhone-bezitter geeft gemiddeld $80 uit aan applicaties’

AppsFire heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1.200 iPhone-gebruikers, waaruit blijkt dat deze personen gemiddeld 65 applicaties hebben geïnstalleerd en gemiddeld $80 aan apps uitgeven.

appsfireAppsFire heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1.200 gebruikers van deze dienst. AppsFire is een dienst waarmee je vrienden en andere geïnteresseerden kunt laten weten wat je favoriete applicaties zijn. Ze concluderen dat iPhone-gebruikers gemiddeld $80 uitgeven aan applicaties. Dat we graag geld uitgeven aan applicaties bleek onlangs al uit een onderzoek, waaruit de conclusie werd getrokken dat iPhone-gebruikers twee keer zoveel aan applicaties uitgeven als Android-gebruikers.

Maar zou het cijfer van AppsFire echt maatgevend zijn voor dé gemiddelde iPhone-gebruiker, of kunnen we voorzichtig concluderen dat als je nauwelijks applicaties installeert, je ook minder behoefte zal hebben om je in te schrijven bij een dienst als AppsFire?

Gemiddeld heeft elke ondervraagde gebruiker 65 applicaties op de iPhone geïnstalleerd en gezamenlijk hebben ze meer dan 15.000 verschillende applicaties geïnstalleerd. Daaruit kun je volgens TechCrunch concluderen dat er een grote hoeveelheid applicaties in de App Store te vinden is, waar niemand belangstelling voor heeft. Verder rekent TechCrunch ons voor dat Apple volgens deze cijfers al meer dan 400 miljoen aan omzet uit de App Store heeft gehaald – er vanuit gaande dat de gemiddelde prijs van een applicatie $1,56 is (cijfers van AdMob).

Het onderzoek van AppsFire werd in juli en augustus uitgevoerd onder 1.200 wereldwijde AppsFire-gebruikers, waarvan een groot deel in de VS (50%), Frankrijk en Japan woont.

De presentatie is hieronder te zien (vanwege Flash niet geschikt voor de iPhone):

Voor wie meer wil weten over AppsFire: hieronder is een demovideo te zien. De applicatie AppsFire uit de App Store downloaden is ook mogelijk:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2009, 10:03
Categorie iDevices
Onderwerpen appsfire, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.