Nieuwe url-verkorter www.cut 1.0 voor de iPhone gelanceerd

De applicatie www.cut zorgt ervoor dat url's van je klembord automatisch worden verkort met de door jou gewenste url-verkortdienst. De applicatie is gratis in de App Store te vinden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

www.cutHoe meer mensen gebruik maken van Twitter en sociale netwerkdiensten zoals Facebook, hoe meer behoefte er bestaat aan url-verkorters. Aan het inmiddels zeer ruime aanbod is nu weer een nieuwe toegevoegd, die zich helemaal richt op de iPhone-gebruiker. De dienst www.cut (wat je uitspreekt als ‘dub cut’) is geoptimaliseerd voor de iPhone en iPod touch. Deze dienst verkort de url zonder een druk op de knop.

Het enige wat je hoeft te doen is het opstarten van www.cut op de iPhone en de app haalt zelf de laatst gekopieerde url van je klembord. Alle belangrijke url-verkorters worden ondersteund, waaronder is.gd, bit.ly, cli.gs, tr.im, to.ly en tinyurl.com. Bij sommige diensten (die dat ondersteunen) kun je ook inloggen met een account, zodat je statisieken kunt volgen. Om gebruik te maken van www.cut heb je minimaal iPhone OS 3.0 nodig – je moet namelijk wel in staat zijn om te knippen en te plakken.

De applciatie www.cut 1.0 is gratis verkrijgbaar in de App Store en is gemaakt door Stephen Darlington, een ontwikkelaar die al sinds de jaren tachtig actief is en eerder de Delicious-client Yummy voor de iPhone maakte.

Downloaden: www.cut 1.0 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:25
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.