Apple’s recycleprogramma vereist Belgische bankrekening

Het Apple recyclingprogramma voor Nederland vereist dat je je gebruikte iPhone, iPod of iPad inlevert bij een Belgisch postkantoor en het geld ontvangt op een Belgische bankrekening.

recycling-ipadApple’s recyclingprogramma kan een handige en snelle manier zijn om van gebruikte iOS-apparaten af te komen. Het levert niet zoveel geld op, maar je hebt in ieder geval geen kans op rare snuiters aan de deur. iCulture-lezer Victor leek dat ook een goed idee: hij besloot zijn iPad te laten recyclen, maar kwam erachter dat hij als Nederlander de voorwaarden niet kan accepteren. Er staat namelijk in dat je je product naar een Belgisch postkantoor moet brengen en dat het geld alleen op een Belgische bankrekening gestort kan worden.

Apple werkt voor het recyclingprogramma samen met het Duitse bedrijf Dataserv. Het perfectionisme van Apple blijkt daarbij niet op de partners af te stralen. In de semi-juridisch geformuleerde voorwaarden van het Nederlandse recyclingprogramma staat:

Het pakket met de Gebruikte Apparatuur moet voorzien zijn van het prepaidadresetiket en worden afgeleverd bij een postkantoor in het België.

De foute schrijfwijze ‘het België’ zien we daarbij maar door de vingers. Verderop staat ook nog:

Het Opkoopbedrag wordt binnen dertig (30) dagen na ontvangst van de Gebruikte Apparatuur door Dataserv overgemaakt. Betalingen kunnen uitsluitend naar een bankrekening in het België worden gedaan.

Je zou kunnen denken: “Ach, dat is een foutje, het zal wel loslopen. Ze zullen de Belgische voorwaarden wel domweg hebben gekopieerd.” Totdat je een brief in de bus krijgt van Dataserv dat je je niet aan de voorwaarden hebt gehouden. We zijn daarom benieuwd: zijn er überhaupt wel mensen die gebruik hebben gemaakt van Apple’s recyclingprogramma? En leverden de Belgische voorwaarden daarbij problemen op?

Meer info: Voorwaarden recyclingprogramma Nederland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2013, 15:30
Categorie Achtergrond
Onderwerp recycling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.