iphone-5c-scherm

Apple’s officiële reactie op FBI-verzoek: ‘Wij maken geen GovtOS’

Apple heeft officieel gereageerd op de FBI-zaak. Ze beroepen zich daarbij op vrijheid van meningsuiting en willen geen Government OS (of GovtOS) maken, speciaal voor de FBI.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft officieel gereageerd op het bevel van de rechtbank om een iPhone 5c te ontgrendelen. Ze beroepen zich daarbij, zoals eerder al verwacht, op het recht van vrije meningsuiting. Dit is vastgelegd in het Eerste Amendement op de Amerikaanse grondwet.

iPhone 5c blauw

Apple had tot 26 februari om officieel te reageren op het bevel van de rechtbank, maar had in de afgelopen dagen al regelmatig laten doorschemeren wat ze van plan waren. Apple wil geen achterdeurtjes bouwen in iOS en noemt de speciale versie van iOS die de FBI wil hebben GovernmentOS, kortweg GovtOS. Apple heeft een motie ingediend om niet mee te werken aan de zaak.

reactie Apple FBI-zaak

In een bijeenkomst met verslaggevers maakte Apple duidelijk dat ze op 6 december “binnen enkele uren” de gevraagde informatie hadden geleverd. Ook op 16 december en op 22 januari verleende Apple onmiddellijk informatie.

Inspanningen FBI-zaak

Apple zegt dat ze een Government OS, of GovtOS, voor de FBI moeten maken om mee te kunnen werken in de zaak. Er zou ook een speciaal lab moeten worden opgezet, waarin meerdere engineers twee tot vier weken moeten werken om de info te achterhalen. Bovendien is Apple bang dat het lab in de toekomst nog vaker moet worden ingezet voor het unlocken van nog meer iPhones.

Hieronder lees je het officiële verweer van Apple:

Apple Motion to Vacate Brief and Supporting Declarations (1)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2016, 16:57
Categorie Apple
Onderwerp fbi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.