AppleCare+ voor de iPad gelanceerd, maar (nog) niet in Nederland

Apple heeft in de VS AppleCare+ voor de iPad gelanceerd. Dat is een uitgebreidere versie van AppleCare, waarbij je niet alleen verlengde garantie en ondersteuning krijgt, maar ook een verzekering voor schade door je eigen toedoen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

AppleCare+Zoals het gerucht gisteren al ging heeft Apple inderdaad AppleCare+ voor de iPad gelanceerd. Dat is een uitgebreidere versie van AppleCare, waarbij je niet alleen verlengde garantie en ondersteuning krijgt, maar ook een verzekering voor schade door je eigen toedoen. Dit is beperkt tot twee incidenten en er geldt een eigen risico van 49 dollar. De looptijd, is net zoals bij de gewone versie van AppleCare, twee jaar en het kost 99 dollar.

In Nederland moeten we het voorlopig nog doen met enkel de gewone AppleCare (alleen garantie en ondersteuning). Apple heeft niet bekend gemaakt of ze de uitgebreide dienst hier ook willen introduceren. Voor als je denkt dat het misschien op 23 maart komt als de nieuwe iPad hier te koop is: die kans is klein. We hebben namelijk ook nog geen AppleCare+ voor de iPhone, terwijl dat in de VS al afgelopen najaar werd geïntroduceerd. De voorwaarden en prijs voor AppleCare+ voor de iPhone en de iPad zijn in de VS hetzelfde.

Wil je je iPad toch graag verzekeren tegen schade, dan kun je altijd kijken naar een kostbaarhedenverzekering bij een ‘normale’ verzekeraar. Daarmee kun je een losse verzekering afsluiten voor dure producten of apparaten, meestal gekoppeld aan je inboedelverzekering. Voordeel daarvan is ook dat de meeste verzekeraars bij schade geen eigen risico rekenen. Nadeel is dat je niet direct bij Apple terecht kunt, maar het eerst met je verzekeraar moet regelen voordat je je iPad kunt laten repareren of vervangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:23
Categorie iDevices
Onderwerpen applecare, ipad, verzekering, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.