Eerste indrukken nieuwe iPad verschijnen online

Een eerste aantal websites heeft de nieuwe iPad uitgeprobeerd en ervaringen online geplaatst. Wij hebben deze besprekingen gebundeld in een enkel artikel.

Nieuwe iPad retinaOp 7 maart deed Apple de nieuwe iPad uit de doeken. Deze iPad heeft een retinascherm, een verbeterde processor met een quad core-grafische processor en twee verbeterde camera’s. Een aantal journalisten mochten vlak na de aankondiging ook met de nieuwe iPads aan de slag. Wij hebben een aantal bevindingen gebundeld in een duidelijk overzicht.

Voor veel journalisten was het retinascherm van de nieuwe iPad de grootste nieuwe toevoeging. The Verge maakte een foto (hierboven), waarin de pixeldichtheid van het nieuwe scherm duidelijk vergeleken wordt. De site beschrijft hoe het scherm naast films en games ook webpagina’s of boeken verrassend veel goed doet. The Loop beaamt dit. SlashGear denkt dat weinig gebruikers nog terug willen naar een gewoon scherm:

Should you opt for the new iPad rather than the discounted $399 iPad 2? From our brief experience with the new Retina Display, it’s hard to imagine going back to less pixel-dense panels. When third-party developers jump on board and begin crafting Retina Display-compatible titles, the iPad 2 may start looking like a poor choice for anyone but those on the strictest of budgets.

Het grote merendeel van de pers lijkt enthousiast over de A5X-processor in de nieuwe iPad. SlashGear beschrijft hoe ze apps wisten op te starten zonder last te hebben van enige vertraging. Al moeten ze toegeven dat dit op de iPad 2 ook het geval was. iPhoto en iMovie zouden mogelijk sneller werken dan op een gewone Mac. Tweakers staat wat dat betreft recht tegenover andere bevinden: de nieuwe iPad zou volgens hun niet merkbaar sneller in gebruik zijn en in sommige delen van de interface zelfs last hebben van vertraging:

Sterker nog, op sommige onderdelen is de nieuwe iPad ronduit langzamer. Bij het uitvoeren van zaken die veel van zowel de processor als het werkgeheugen vergen, zoals het scrollen door foto-thumbnails, heeft de nieuwe iPad moeite de gebruiker bij te houden.

Onder andere AllThingsD bevestigt dat de iPad inderdaad dikker was dan de iPad 2. Eerder doken er al foto’s op van een mogelijk gelekte achterkant, die ongeveer een millimeter dikker is dan zijn voorganger. De nieuwe iPad zou ook wat zwaarder zijn. Engadget wist ondertussen te bevestigen dat de nieuwe iPad met de meeste iPad 2-accessoires zal werken, waaronder de Smart Cover.

Bovenstaande indrukken zijn gebaseerd op de korte tijd dat journalisten na de aankondiging met de nieuwe iPad aan de slag konden. Uitgebreidere besprekingen zullen waarschijnlijk rond 16 maart online verschijnen, wanneer de nieuwe iPad in een eerste aantal landen verkrijgbaar is. Op 23 maart zal hij in Nederland te koop zijn. Tot die tijd lees je meer over de nieuwe iPad in ons eerdere artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2012, 12:30
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.