‘Toekomstige iPhone maakt minder snel autocorrectie-foutjes’

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe iOS autocorrectie-foutjes kan voorkomen, door de optie achter een keyboard-knop te verbergen.

Patent autocorrectieDe autocorrectie van iOS is handig, maar werkt lang niet altijd zoals je zou willen. Inmiddels heeft de iPhone al zoveel berichten verkeerd aangepast dat er een website met hilarische gesprekken gevuld kan worden. Als het aan Apple ligt, dan komt daar wellicht een einde aan. In een nieuwe patentaanvraag beschrijft Apple een ogenschijnlijk simpel correctiesysteem waarmee je minder snel een verkeerd bericht verstuurt. Een tweede patent wil fouten nog meer verminderen door automatisch de gebruikte taal te herkennen.

Patent autocorrectie 2Het gepatenteerde systeem corrigeert niet automatisch gemaakte tikfouten. In plaats daarvan staat er onder het toetsenbord een Fix Errors-knop. Een tap hierop analyseert het geschreven bericht, waarna er mogelijke aanpassingen worden voorgesteld. Op een vervolgscherm geef je aan welke worden anders geschreven moeten.

Op het moment past iOS automatisch potentiële foutjes aan. Bij een verkeerd geschreven bericht verschijnt een alternatief boven het invulscherm, dat wordt gebruikt zodra je op de spatietoets tapt. Alleen door op een klein kruisje te drukken blijft het door jou ingevulde woord staan. De iPhone zorgt er zo automatisch voor dat je de juiste spelling gebruikt, maar het systeem is verre van ideaal: soms worden er correct geschreven woorden opgepikt en veranderd in totaal iets anders. Je kunt dit voorkomen door de optie uit te schakelen, maar je moet de voordelen van de optie dan helemaal missen. Het gepatenteerde correctiesysteem lost dit probleem op door correcties minder op te dringen. Alleen als je twijfel over je spelling hoef je de optie te gebruiken.

Een tweede patent beschrijft hoe de iPhone kan zien in welke taal je een bericht schrijft. Hiervoor wordt gekeken naar bijvoorbeeld bepaalde sleutelwoorden in e-mails en documenten, geassocieerde metadata en andere factoren. iOS zou op deze manier automatisch bijvoorbeeld een speciaal toetsenbord kunnen tonen voor de taal waar je in wil reageren. Bijkomend voordeel: Engelse woorden zouden minder snel als foutief geschreven worden gezien als de correctiefunctie voornamelijk op Nederlands let.

Het is uiteraard nog even afwachten of Apple de nieuwe ideeën ook daadwerkelijk wil gebruiken. De aanvraag werd in 2012 ingediend en sindsdien hebben we er niks over gehoord.

Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 17:45
Categorie iOS
Onderwerp autocorrectie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.