Apple zoekt medewerkers voor nieuw betaalplatform

Apple zoekt medewerkers om te werken aan een nieuw betaalsysteem. Een hardware-testengineer en een manager voor Global Payments worden gezocht.

nfc iphoneEr gaan al een tijdje geruchten dat Apple bezig is om een e-wallet te ontwikkelen op basis van Near Field Communications. Het houdt in, dat je met je iPhone of ander iOS-apparaat betalingen kan doen. Nieuwe vacatures op de website van Apple wijzen erop dat het bedrijf intern wel degelijk bezig is met mobiele betalingen. Apple zoekt een Hardware Test Engineer en een Manager of Global Payment Platforms. Toestellen zoals de Nexus S ondersteunen al NFC en al veel eerder waren bedrijven als Nokia ermee bezig, maar plaatsen waar je met NFC kunt afrekenen zijn nog schaars.

Als Apple een NFC-chip in alle iOS-apparaten gaat inbouwen, dan zal dat vermoedelijk het gebruik en de acceptatie een flinke duw vooruit geven, net zoals Apple eerder met smartphones, tablets en apps heeft gedaan. Vorig jaar zocht Apple ook al een NFC-expert om de technologie te ontwikkelen.

De nieuwe vacatures beschrijven een baan als senior hardware testengineer, waarvoor je een graad in electrotechniek moet hebben en naast je theoretische kennis ook zin moet hebben om af en toe te solderen. Kennis van RF is ook noodzakelijk. De Global Payments Manager die Apple zoekt krijgt een wat algemenere rol, maar gaat bijdragen leveren aan de ontwikkeling van een nieuw type betalingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2011, 12:49
Categorie Apple
Onderwerpen betalen, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.